Banner 980x90

Kučinskis: Runāt par darbaspēka tirgus atvēršanu Latvijā šobrīd vēl ir pāragri

Rīga, 12.janv., LETA. Ir jāstrādā ar uzņēmējiem un jāņem vērā viņu nepieciešamības, taču vienlaikus jāuzsver, ka runāt par darbaspēka tirgus atvēršanu Latvijā šobrīd vēl ir pāragri, vizītes laikā Jēkabpilī sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Kā aģentūru LETA informēja Valsts kancelejā, vizītes ietvaros Kučinskis tikās ar Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētāju Raivi Ragaini, kā arī domes deputātiem un pašvaldībā strādājošajiem uzņēmējiem. Šajā tikšanās reizē viņš klātesošajiem skaidroja valstī realizētos reformu procesus izglītības sistēmā, kā arī veselības aprūpē.

Runājot par veselības aprūpes sistēmu, Ministru prezidents uzsvēra e-veselības ieviešanas nepieciešamību. Viņš akcentēja, ka valdība negrasās atteikties no e-veselības ieviešanas un tiks izdarīts viss, lai šī sistēma pienācīgi strādātu. Tāpat klātesošie tika informēti par veselības apdrošināšanas principa ieviešanu valstī. Savukārt attiecībā uz izglītības sistēmu tika uzsvērta nepieciešamība sakārtot skolu tīklu, tādējādi īstenojot jau uzsāktās reformas izglītības sistēmā.

Uzmanība tika pievērsta jautājumiem, kas skar tautsaimniecības attīstību, tostarp nodarbinātību un darbaspēka piesaisti, kā arī tika apspriests jautājums, kas skar būvniecības procesus valstī. Tika norādīts, ka Latvijā ir ieplānots veikt vairākus pasākumus būvniecības procesa vienkāršošanai un pušu tiesību un pienākumu līdzsvarošanai, samazinot laiku būvniecības ieceres izskatīšanai un akceptēšanai no 192 dienām uz 74 dienām.

Jēkabpils domes vadība iepazīstināja Ministru prezidentu ar pašvaldībai aktuāliem jautājumiem, tostarp infrastruktūras attīstību, meliorācijas sakārtošanu, situāciju drošības jomā. Reģionālās vizītes ietvaros Kučinskis arī apmeklē pašvaldībā strādājošos uzņēmumus SIA "Margret" un SIA "Sedumi".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)