Banner 980x90

Krauklis Valkā turpinās strādāt koalīcijā ar "Vienotību" un LZS

Valmiera, 5.jūn., LETA. Valkas novada domes priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis (Vidzemes partija) aģentūrai LETA pavēstīja, ka arī nākamos četrus gadus domē strādās koalīcijā ar partijām "Vienotība" un "Latvijas Zemnieku savienība" (LZS), atstājot "Visu Latvijai!" - "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" (VL-TB/LNNK) opozīcijā.

Krauklis VL-TB/LNNK pārstāvjus pašvaldībā nosauca par līdz šim "nesamierināmu opozīciju", taču norādīja, ka būtu gatavs sadarboties arī ar šo partiju, jo uzskatot, ka "šāda mēroga pašvaldībās nav nepieciešams dalīties pozīcijā opozīcijā."

Kā galvenās prioritātes nākamajam sasaukumam Krauklis minēja jaunu darba vietu radīšanu, pie kā darbs ir sākts jau šajā domē, kā arī skolu saglabāšanu, lai jaunāko klašu skolēniem izglītība būtu pieejama pēc iespējas tuvāk mājām.

Komentējot pašvaldību vēlēšanu rezultātus valstī, Krauklis norādīja, ka rezultāti, ko sasniegusi partiju apvienība "Latvijas Reģionu Apvienība" (LRA), kurā veido "Reģionu Alianse" un Kraukļa "Vidzemes partija", ir bijis "nopietns pieteikums, lai sasniegtu augstus mērķus nākamajās Saeimas vēlēšanās."

Vēlēšanas esot bijusi "ļoti laba skola", un nākamais uzdevums ir "nākamajās Saeimas velēšanās būt starp tiem, kas iegūst visaugstāko rezultātu, būt pie varas un ietekmēt procesus Latvijā, it īpaši veicināt reģionu attīstību," pavēstīja Krauklis.

Krauklis norāda, ka sadarbība ar partiju "Latvijas Attīstībai" Rīgā esot bijusi laba par spīti tam, ka nav izdevies iegūt vairākumu, taču deputāts atteicās prognozēt, vai abi politiskie spēki turpinās sastrādāties arī uz Saeimas vēlēšanās. Viņš piebilda, ka reģionos ir daudzas partijas, kurām ir līdzīgas intereses un vērtības kā LRA, un arī tās tiks uzrunātas šādai sadarbībai.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Kraukļa vadītais "Vidzemes partijas" un LRA apvienotais saraksts ir ieguvis 55,68% balsu, kas ir nedaudz mazāk nekā pirms četriem gadiem.

Krauklim seko apvienotais "Vienotības" un LZS saraksts ar 23,69% balsu un četrām vietām domē un VL-TB/LNNK ar 18,81% balsu un trim mandātiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)