Banner 980x90

Kraukli patīkami pārsteidz Latvijas reģionu apvienības EP vēlēšanu rezultāti

Valkas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis ("Vidzemes partija") atzinīgi vērtē sava politiskā spēka sadarbības partijas "Latvijas reģionu apvienība" Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu rezultātus, 2,49% balsu, aģentūrai LETA atklāja Krauklis.

Valkas domes priekšsēdētājs uzsver, ka "Latvijas reģionu apvienības" rezultāti ir labi, jo ir lielāks balsu procents nekā partijai "Latvijas attīstībai". "Tas ir patīkams pārsteigums, jo "Latvijas reģionu apvienība" ieguldīja salīdzinoši maz resursu priekšvēlēšanu reklāmās, bet saņēma lielāku atbalstu," teica Krauklis.

Viņaprāt, par partijas "Vienotība" uzvaru šajās vēlēšanās nebija nekādu šaubu. Taču Krauklis domā, ka "Vienotībai" Saeimas vēlēšanās ies daudz grūtāk: "Nevajadzētu izdarīt pāragrus secinājumus saistībā ar nacionālajām vēlēšanām, jo tomēr Valda Dombrovska (V) faktors bija tiešām ļoti nozīmīgs, lai cilvēki izvēlētos tieši "Vienotību"."

Krauklis uzskata, ka Latvijas interešu aizstāvībai galvenais cīņas lauks EP ir tieši partiju grupās un kuluāru sarunās. Viņš pozitīvi vērtē to, ka četri deputāti no Latvijas būs tieši tautas partijas grupā: "Tā ir ļoti ietekmīga grupa, un Dombrovskim noteikti ir arī personiskie kontakti."

Dombrovska virzīšanu uz komisāra amatu Krauklis uztver kā zaudējumu Latvijai: "Komisāram vienmēr ir ļoti sarežģīti palīdzēt savai valstij, jo tieši uz to visvairāk skatās - kam tu palīdzi un kam nē," teica Krauklis.

Viņaprāt, visnozīmīgākais Latvijas interesēm ir lauksaimniecības subsīdiju jautājums, imigrācijas politika un vienotā enerģētikas politika.

Latvisko partiju pārstāvji līdz šim esot centušies pievērst uzmanību Latvijas problēmām. "Es domāju, ka šie cilvēki bija aktīvāki nekā lielākā daļā citu valstu deputātu EP," uzskata Krauklis. Savukārt, vērtējot krievvalodīgo deputātu iepriekšējo darbu EP, Krauklis pauda, ka viņus maz interesējot pati Latvija: "Tā ir skumja realitāte, ka Tatjanai Ždanokai Latvijas valsts intereses nekad nav bijušas interesantas, un diez vai viņa kādreiz aizstāvēs Latvijas intereses." Krauklis neslēpj gandarījumu pat to, ka šādu deputātu EP ir palicis krietni mazāk.

Valka24.lv jau vēstīja, ka vislielāko atbalstu Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās Vidzemē guva partija "Vienotība", par kuru nobalsoja 71 155 vēlētāji jeb 55,93%.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)