Banner 980x90

Konkursam "Biznesa Ekspresis" Vidzemes reģionā pieteiktas 84 idejas

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) organizētajā reģionālo biznesa ideju konkursā "Biznesa ekspresis" pieteiktas 84 idejas no Vidzemes reģiona. Pieteikumu skaits ir apliecinājums iedzīvotāju ieinteresētībai Latvijas reģionos attīstīt uzņēmējdarbību un efektīvi izmantot vietējos resursus.

Kā pilsētas infrmācijas portālu tīkls Pilseta24.lv uzzināja konkursā, kopā no visas Latvijas pieteiktas 313 ideas. No visām iesniegtajām biznesa idejām, lielākais skaits – 90 idejas saņemtas no Rīgas reģiona, kam seko Vidzemes reģions ar 84 idejām, Latgales reģions ar 52 biznesa idejām, Kurzemes reģions ar 44 idejām, savukārt no Zemgales saņemtas 43 idejas. 

Konkursam pieteiktas biznesa idejas par dažādu produktu un pakalpojumu attīstību pārtikas ražošanas, medicīnas, tekstilrūpniecības, reģionālā tūrisma, lauksaimniecības, kultūras un citās nozarēs.

"Uzņēmējdarbības attīstībai būtiski priekšnoteikumi ir reģionu konkurētspēja un ilgtspējīga attīstība. Esam gandarīti par pieteikumiem no visiem Latvijas reģioniem, kas apliecina iedzīvotāju gatavību attīstīt uzņēmējdarbību. Pieteiktās idejas liecina par konkursantu spēju prast izmantot reģionālos resursus, tādējādi radot papildus pievienoto vērtību savam reģionam," atzīmē VARAM Reģionālās politikas departamenta direktors Raivis Bremšmits.

Konkursā iesniegtās biznesa idejas līdz 2016.gada 13.novembrim vērtēs komisija. Komisiju veido VARAM, Ekonomikas ministrijas, Latvijas plānošanas reģiona uzņēmējdarbības centru, biedrības "Latvijas Biznesa Eņģeļu Tīkls" (LatBAN), kā arī plānošanas reģionu deleģētie uzņēmēju pārstāvji. 

Vērtēšanā ņems vērā iesniegto biznesa idejas pieteikumu, motivācijas aptauju un idejas autora uzņēmēja gēna testa rezultātu. 

Konkursa nākošais posms ir biznesa plānu izstrāde un iesniegšana, kas norisināsies no 2016.gada 14.līdz 27.novembrim. Kopumā uz otro sacensību posmu tiks izvirzītas 50 labākās biznesa idejas no katra Latvijas plānošanas reģiona – Rīgas, Zemgales, Kurzemes, Vidzemes un Latgales, izvēloties 10 labāko biznesa ideju autorus.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)