Banner 980x90

Izdevīgas dabasgāzes cenas un stabilas piegādes uzņēmumiem

Dabasgāze ir viens no svarīgiem energoresursiem, kuru uzņēmumi izmanto gan ražošanas procesu nodrošināšanai, gan ēku apsildīšanai. Kopš dabasgāzes tirgus atvēršanas klientiem ir iespēja brīvi izvēlēties, no kura tirgotāja iegādāties dabasgāzi, izvērtējot gan piedāvātās gāzes cenas, gan tarifu veidus un citus piedāvājumu aspektus. Tas ļauj katram uzņēmumam atrast sava biznesa specifikai un vajadzībām piemērotāko risinājumu.

SIA "Ignitis Latvija" ir viens no atvērtā dabasgāzes tirgus dalībniekiem, kas pārliecinoši ienācis tirgū un īsā laikā jau spējis iekarot stabilas pozīcijas un klientu uzticību. "Ignitis Latvija" ir Lietuvas enerģētikas uzņēmuma "Ignitis Group" meitasuzņēmums, kurš biznesa klientiem Latvijā piedāvā ne tikai dabasgāzi, bet arī elektroenerģiju un "zaļo" enerģiju.

Fiksēti un elastīgi tarifi katra klienta vajadzībām
Domājot par klientu ērtībām un dažādajām vajadzībām, "Ignitis Latvija" piedāvā divu veidu tarifus – elastīgu un fiksētu. Katram no tiem ir savas priekšrocības, atliek tikai izprast uzņēmuma vajadzības, patēriņa paradumus un izdarīt atbilstošāko izvēli.

Fiksētais tarifs nozīmē to, ka nebūs jāsatraucas par gāzes cenas svārstībām un rēķina izmaiņām katru mēnesi. Tiks noslēgts līgums par fiksētu cenu, kura būs spēkā visu līguma darbības laiku, to neietekmēs gāzes cenas svārstības biržā. Šāda izvēle ir piemērota uzņēmumiem, kuri vēlas paredzamību un grib skaidri zināt, cik nākamajos mēnešos maksās par dabasgāzi. Tas ļauj ilgtermiņā plānot finanses un izjust lielāku stabilitāti.

Elastīgais tarifs ir atkarīgs no gāzes cenas svārstībām biržā. Biržas cenai klāt vēl nāk maksa par tirgotāja pakalpojumu, veidojot to cenu, kas redzama rēķinā. Tad, kad gāzes cenas biržā būs zemākas, arī uzņēmuma rēķins par dabasgāzi būs mazāks. Ja gāzes cenas celsies, palielināsies arī rēķins. Elastīgo tarifu visbiežāk izvēlas tie uzņēmumi, kuri gatavi riskēt un iegūt labāko iespējamo gāzes cenu attiecīgajos tirgus apstākļos.

Kāpēc dabasgāzi iegādāties no "Ignitis Latvija"
Lai izvēlētos piemērotāko piedāvājumu dabasgāzes atvērtajā tirgū, jāsalīdzina ne tikai gāzes cenas, bet arī citi faktori, piemēram, tirgotāja pieredze, reputācija un papildu ieguvumi, ko var sniegt līguma noslēgšana ar šo tirgotāju. 

SIA "Ignitis Latvija" jau īsā laikā sevi pierādījis kā uzticamu un stabilu tirgus dalībnieku. Klienti, izvēloties sadarboties ar "Ignitis Latvija", vienmēr var būt droši, ka saņems:
• konkurētspējīgas gāzes cenas;
• drošas un stabilas dabasgāzes piegādes;
• individuālu pieeju un uzņēmuma vajadzībām pielāgotu piedāvājumu;
• operatīvu un izcilu klientu apkalpošanas servisu.

Uzņēmumam ir starptautiska pieredze un augsts kompetences līmenis, kas ļauj nodrošināt pielāgotus, mūsdienīgus un uzticamus pakalpojumus enerģētikas jomā. 

Būtiski pieminēt, ka "Ignitis Latvija" izmantotie dabasgāzes piegādes avoti ir diversificēti. Tas nozīmē, ka visa dabasgāze nepienāk no viena piegādātāja, bet gan tiek sadalīta, mazinot riskus. Šajā gadījumā 40% dabasgāzes nāk no LNG Klaipēdas termināļa, palielinot neatkarību no Krievijas dabasgāzes un sniedzot lielāku ģeopolitisko drošību.

Dabasgāzes tirgotāja maiņa ir ātra un vienkārša
Viens no faktoriem, kas kavē klientus izvērtēt atvērtā tirgus piedāvājumus un mainīt dabasgāzes tirgotāju, ja saņemts izdevīgs piedāvājums, ir bažas, ka šis process būs sarežģīts un laikietilpīgs, ka tirgotāja maiņas laikā var netikt nodrošināta piegāde. Visas šīs bažas ir nepamatotas, jo patiesībā dabasgāzes tirgotāja maiņa ir vienkārša un ātra. Atliek tikai parakstīt jauno līgumu, bet par pārējo parūpējas jaunais tirgotājs pats. Nekādi pārrāvumi piegādēs un to kvalitātē nav iespējami, jo tirgotāju darbu stingri reglamentē normatīvie akti un uzrauga atbilstošās iestādes.

Iepazīstoties ar atvērtā tirgus piedāvājumiem, klienti nereti ir pārsteigti, ka atšķirība gāzes cenās var būt pat vairāki eiro par megavatstundu. Sarēķinot šo starpību ar patēriņu dienās, mēnešos un gados, jau izveidojas ievērojams ietaupījums. Energoresursu pareiza plānošana un izmantošana būtiski ietekmē uzņēmuma darbību, tāpēc ir svarīgi salīdzināt piedāvājumu un nebaidīties meklēt izdevīgākos risinājumus tieši jūsu uzņēmuma vajadzībām.

 

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)