Banner 980x90

Domē darbu uzsāk sabiedrības veselības organizators

Domē darbu uzsācis sabiedrības veselības organizators, pilsētas informācijas portāls Valka24.lv uzzināja Valkas novada pašvaldībā.

No 2012.gada Veselības ministrija ir uzsākusi jaunu pieeju veselības veicināšanas darba organizēšanā Latvijas reģionos, lai palielinātu pašvaldību lomu iedzīvotāju veselības veicināšanā un aicinātu aktīvāk iesaistīties dažādās veselības veicināšanas aktivitātēs. Tieši pašvaldības, atrodoties vistuvāk saviem iedzīvotājiem, vislabāk izprot konkrētās teritorijas iedzīvotāju vajadzības un pasākumus, kādi būtu veicami veselīga dzīvesveida popularizēšanā.

Sabiedrības veselības pamatnostādnes 2011.-2017.gadam nosaka, ka sabiedrības veselība ir ne tikai aprūpe vai ārstēšana un tās sniegtās iespējas, bet gan visas sabiedrības - valsts un arī katra iedzīvotāja rūpes par to, lai slimības pēc iespējas attālinātos. Veselīga un droša vide, uzturs, fiziskās aktivitātes, smēķēšanas, alkoholisma un narkomānijas ierobežošana, slimības profilakse - tie ir galvenie sabiedrības veselību veidojošie elementi.

Sabiedrības veselības organizatora darbs saistīts ar veselības vajadzību un prioritāšu noskaidrošanu. Popularizēt veselīgu dzīvesveidu, sadarboties ar novada mediķiem, izglītības iestādēm, informēt iedzīvotājus par pieejamiem medicīnas pakalpojumiem, to izmaiņām, dažādu sabiedrības veselības programmu plānošana, īstenošana.

Valkas novada domes jaunā speciāliste vēršas pie visiem Valkas novada iedzīvotājiem ar lūgumu: "Lai mūsu novads attīstītos un pilnveidotos, mums jādarbojas visiem kopā, ja ir problēmas - tās ir jāizrunā un jācenšas atrisināt. Aicinu izteikt savus viedokļus par veselību un sociāliem jautājumiem, centīsimies risināt problēmas kopā. Gaidīšu arī jūsu idejas un ierosinājumus kopīgai sadarbībai."

Karmena Toča - sabiedrības veselības organizators, telefons saziņai 28644365.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)