Banner 980x90

Dažas idejas, ko dāvināt meitenei bērnudārza izlaidumā

Par to, vai bērnudārza izlaidums ir īsts izlaidums un tajā vajadzīga balle, ciemiņi un dāvanas, dzirdēts daudz diskusiju. Tomēr realitāte vienalga ir tāda, ka bērni dodas projām no bērnudārza, svētki bērnudārzā notiek un bērni vēlas piedzīvot šo mirkli kā īpašu. Tāpēc loģiski, ka vecāki, vecvecāki un citi tuvinieki grib iepriecināt mazo nu jau gandrīz pirmklasnieku un apsveikt ar ļoti nozīmīga dzīves posma noslēgšanos. 

Skaidrs, ka tādā dienā nevar iztikt bez mazākām vai lielākām dāvanām, tāpēc esam apkopojuši dažas idejas, ko tad varētu dāvināt bērnudārza izlaidumā. Šoreiz apskatām dāvanas priekš meitenēm.

• Skolas gaitām noderīgi piederumi
Tuvojoties pirmajai klasei, bērniem ļoti patīk dažādu skolas piederumu izvēlēšanās un sagatavošana, tāpēc jau izlaidumā var dot pirmo artavu šajā ziņā, uzdāvinot kaut ko no plašā rakstāmlietu un papīrlietu klāsta, kas noderēs gan vasaras radošajiem darbiem, gan skolas gaitās. Piederumu, kas vecākiem jāsagādā mazajai pirmklasniecei, noteikti būs ļoti daudz, kā arī tas krietni patukšos maciņu, tāpēc vecvecāki un citi radinieki ar šādu dāvanu var arī sniegt atspaidu ģimenes budžetam, jo dažas lietas vairs nevajadzēs iegādāties.

• Inventārs aktīvai un sportiskai vasarai
Līdz skolas sākumam vēl jāpaspēj izbaudīt skaista, silta un aktīva vasara, kuras laikā neteikti vajag daudz kustēties un norūdīties, lai rudenī ir spēks izturēt skolas slodzi un neķeras klāt vīrusi. Tāpēc labas dāvanas var meklēt arī sporta lietu nodaļā. Meitenei laba dāvana būs, piemēram, bumba, lecamaukla, skrituļslidas, badmintona komplekts vai kādi citi piederumi, kas mudinās laiku vasarā pavadīt aktīvi. Varbūt mazā absolvente jau izaugusi no sava velosipēda un gatava sēsties uz lielāka. Tad nu izlaidums var būt īstais brīdis, kad vecāki kopā ar citiem sveicējiem var sarūpēt vienu lielāku dāvanu – velosipēdu.

• Leļļu māja ir katras mazās meitenes sapnis
Lai gan bērnu dārzs jau aiz muguras un jāpošas skolai, tomēr mazās meitenes joprojām vēl visu sākumskolas laiku labprāt spēlējas ar iemīļotajām rotaļlietām – lellēm un figūriņām, spēlē mājas, rīko tējas viesības utt. Tāpēc bērnudārza izlaidums noteikti nebūs par vēlu, lai īstenotu katras mazās meitenes sapni par savu leļļu māju. 

Leļļu mājas pieejamas ļoti plašā izvēlē, dažādos stilos, izmēros un tematikā. Ir gan klasiskās mājas, kas paredzētas "bārbijas" tipa lellēm, gan tādas mājas, kur var mitināties jebkādi pašas izvēlēti iemītnieki, arī populāri multfilmu varoņi, piemēram, Peppa Pig. Varat iegādāties kompaktu Peppa Pig Pepos Māju ar dārzu, kas ir aiztaisāma un ērti pārnēsājama uz jebkuru vietu, kur ir vēlme rotaļāties. Peppa Pig mājā istabiņas jau ir izdekorētas, kā arī komplektā nāk iemītnieku figūriņas un pat koks, ko novietot dārzā. Ja meitene ir Peppa Pig multfilmu fane, tad šī būs jauka dāvana.

• Modīgi meiteņu aksesuāri
Protams, ka visām meitenēm patīk pucēties, tāpēc dāvanas droši varat meklēt arī skaistumlietiņu plauktos. Izvēle ir tiešām plaša – matu dekori, somiņas, maciņi, rotaslietas, gaumīgas vasaras cepures. Vēl viena ideja dāvanai ir īslaicīgie tetovējumi. Tos pēdējos gados bērni ļoti iecienījuši, jo ar tiem var izveidot interesantu tēlu un sapucēties ballītēm, neradot paliekošas sekas uz ādas.

• Galda spēles un konstruktori
Izlaiduma dāvanai noteikti derēs arī labas un aizraujošas galda spēles, arī iecienītie Lego konstruktori, kur ir tieši meitenēm domātas sērijas: Lego Friends, Lego Elves, Lego Disney Princess u.c. Galda spēles būs gan laba izklaide, gan asinās prātu un ļaus iegūt jaunas zināšanas. Bet Lego konstruktori nodarbina sīko motoriku un sniedz neiedomājami daudz prieka, jautrības un ļauj vaļu bērna fantāzijai.

• Grāmatas
Ievērojot klasisku izlaiduma dāvanu tradīcijas, nevajadzētu aizmirst arī par grāmatām. Grāmatnīcās plaukti pilni ar lieliskām, košām un aizraujošās grāmatām katrai gaumei, arī 6–7 gadus vecām meitenēm – piedzīvojumi, enciklopēdijas, jautri stāsti. Varat arī izvēlēties kaut ko no "Bērnu un jauniešu žūrijas" 2020. gadā nominēto grāmatu saraksta, ievērojot piemēroto vecuma grupu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)