Banner 980x90

Atkritumu tirgotājiem pārskatus par noslēgtajiem līgumiem ar atkritumu apsaimniekotājiem VVD būs jāiesniedz katru ceturksni

Rīga, 17.jūl., LETA. Turpmāk atkritumu tirgotājiem vai atkritumu apsaimniekošanas starpniekiem katru ceturksni Valsts vides dienestam (VVD) būs jāiesniedz pārskati par noslēgtajiem līgumiem ar atkritumu apsaimniekotājiem, paredz valdības apstiprinātie Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) izstrādātie noteikumi.

Ministrija atgādina, ka šī gada sākumā stājušies spēkā Atkritumu apsaimniekošanas likuma grozījumi, kas paredz, ka atkritumu tirgotājiem vai atkritumu apsaimniekošanas starpniekiem jāziņo par noslēgtajiem līgumiem ar atkritumu apsaimniekotājiem un veiktajiem darījumiem, norādot atkritumu vai otrreizējo izejvielu veidu, apjomu un saņēmēju. Papildus deleģējumam par kārtību, kādā atkritumu tirgotāji un atkritumu apsaimniekošanas starpnieki ziņo par noslēgtajiem līgumiem un darījumiem, likuma grozījumos tika arī izstrādāta prasība, ka atkritumu tirgotāji un atkritumu apsaimniekošanas starpnieki var darboties tikai tad, ja tiem ir noslēgti līgumi ar atkritumu apsaimniekotājiem.

Jaunie noteikumi paredz kārtību, kādā atkritumu tirgotāji vai atkritumu apsaimniekošanas starpnieki paziņo par noslēgtajiem līgumiem un veiktajiem darījumiem, kā arī to, ka tas turpmāk pārskats par tiem VVD jāsniedz katru ceturksni, tādējādi nodrošinot VVD pilnīgu, pārskatāmu un viegli izsekojamu informāciju par atkritumu vai otrreizējo izejvielu uzskaiti.

Kā skaidro VARAM, šādā veidā tiks nodrošināta iespēja kontrolēt atkritumu plūsmas, kas iet caur atkritumu tirgotājiem vai atkritumu apsaimniekošanas starpniekiem, kā arī tiks nodrošināta iespēja uzskaitīt šo atkritumu plūsmu un otrreizējo izejvielu gala saņēmējus.

Pārskatus varēs iesniegt papīra formā vai elektroniski.

Informāciju VVD pirmo reizi jāiesniedz viena mēneša laikā pēc noteikumu projekta stāšanās spēkā par laika periodu kopš 2018.gada 1.janvāra.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)