Banner 980x90

6 lietas, ko vēl paspēt izdarīt līdz Jaunajam gadam

Lai gan decembris jau pusē, darbs dzen darbu un paralēli notiek gatavošanās svētkiem, tomēr vēl ir nedaudz laika, lai kādos brīvākos brīžos izdarītu jaukas lietas – gan savā, gan citu cilvēku labā. Piedāvājam nelielu sarakstu ar darbiem, kas jums neaizņems daudz laika, bet ir ar potenciālu sniegt daudz prieka. 

• Piedalieties kādā labdarības projektā
Decembri noteikti var dēvēt par mēnesi, kad tiek organizēts visvairāk labdarības akciju un pasākumu. Tā ir lieliska iespēja kādām palīdzēt, iepriecināt svētkos, pasniegt roku tiem, kuriem ir grūtības, atbalstīt tos, kuriem dzīvē nav paveicies ar labu veselību. Vienalga, ko un kādā veidā izlemjat darīt vai palīdzēt, iesaistīties jau esošā kampaņā vai izdarīt kaut ko pašu izdomātu, jūs būsiet ieguvēji, jo dvēselē ielīs prieks, gandarījums un būsiet padalījušies ar to, kas jums ir – savu laiku, līdzekļiem, lietām, uzmanību, labiem vārdiem.

• Nosūtiet kādam ar roku rakstītu apsveikumu
Labi un sirsnīgi vārdi ir tā lieta, kas mūsdienās jau sāk kļūt par deficītu. Steiga, rūpes, stress, digitālā vide un attālināta komunikācija sabojā cilvēciskas un tuvas attiecības. Tāpēc mēs ierosinām jums vēl līdz gadumijai paspēt uzrakstīt vienam vai pat vairākiem cilvēkiem ar roku rakstītas apsveikuma kartītes vai vēstules. Varat iepriecināt vecvecākus, sen nesatiktus draugus, radus, vidusskolas skolotāju vai citu cilvēku, kurš ir jūsu sirdī un kuram gribat pateikt ko labu.

• Abonējiet savu iecienītāko žurnālu nākamajam gadam
Gada nogale ir zīmīga arī ar to, ka notiek preses izdevumu abonēšana nākamajam gadam. Parūpējies arī par savu nākamā gada iemīļotāko lasāmvielu. Ir pēdējais brīdis abonēt žurnālu, kas patīk, kas tāpat regulāri tiek pirkts. Abonēt žurnālu būs gan izdevīgāk, gan ērtāk, jo ietaupīsiet naudu un žurnāls vienmēr būs pastkastītē. Tas būs labais darbiņš priekš sevis, jo tiks sagādāta lasāmviela nākamajam gadam. Katrs ir pelnījis nesteidzīgus atpūtas mirkļus ar gardu dzērienu un interesantu lasāmvielu. 

Starp citu, dāvanu karte, kas piedāvā abonēt žurnālu, ir ļoti laba dāvana svētkos. Meklējiet https://www.lieliskadavana.lv/preses-abonementi

• Atskatieties uz aizejošo gadu un pasapņojiet par nākamo


Gada nogale vienmēr ir laiks, kad ļaujamies pārdomām par savu dzīvi, aizejošo gadu, to, kas tajā noticis. Varat veltīt laiku, lai pārskatītu šī gada fotogrāfijas viedtālrunī (tās droši vien ir tur!), atlasītu skaistākās un mīļākās, lai izdrukātu. Varat pārlapot šī gada plānotāju, padomāt, kas no plāniem un sapņiem ir īstenojies. Bet tā – bez grūtsirdības, ar skatu jau nākamajā gadā, kuram varat iezīmēt aprises: mērķus, sapņus, idejas! Kaut vai tikai savā prātā, jo domai ir liels spēks.

• Nopērciet plānotāju 2019. gadam
Veiksmīgas ikdienas atslēga ir laba plānošana. To zina visi, kuri paspēj un izdara daudz. Ja vēl neesat nopircis plānotāju 2019. gadam, tad ir pēdējais brīdis to darīt, jo jau prasās pēc pirmajiem ierakstiem janvārī. Jā, zinām, ka izvēlēties nav viegli, jo plānotāju piedāvājums ar katru gadu pieaug, tie kļūst arvien lieliskāki. Jāizvēlas savējais un jānes mājās!

• Atvadieties no liekā gan mājā, gan savā galvā
Tīrīšana mājā un galvā vienmēr nāk par labu. Gada nogale tam ir tiešām piemērota. Varat izkrāmēt drēbju skapi, bērnu rotaļlietu grozus, lai atlasītu lietas, kas ir vecas, sabojājušās, kuras neizmantojat. Varat izmest, varat atdāvināt, varat ziedot labdarībai. Tīrāka māja nozīmē tīrāku prātu un vieglāku dzīvi. Lietas ir enerģija. Atbrīvojiet vietu savā mājā jaunām lietām un notikumiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)